به وبلاگ طلوع بامیان خوش آمدید. طلوع بامیان کوشش می‌کند تا مطالب جالب، خبرهای تازه، گزارش های بی طرف ومطالب مفید را به شما عزیزان ارایه کند.

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

سایت خدماتی بیست تولز

قامت بودا دوباره بر افراشته خواهد شد


بودای که تقریبا 14 سال می شود از شرم فرویخته است کم کم دارد دوباره به پا می استد و شاید باور شده است که دیگر کسی به او صدمه نمی زند و همه خواستار دوباره برگشتن اوست.
 به همین مناسبت جلسه مشوره دهی با حضور فعالان جامعه مدنی، نماینده های شورای علامای بامیان، شخصیت های فرهنگی و دانشجویان  در صالون کنفرانس های دانشگاه ابن سینا برگذار شد. در این جلسه طرحی از سوی شکریه ندا برای ساختن دوباره بودا بیان شده که به استقبال گرم از سوی حاضرین در جلسه مواجه گردید.  آقای امیر استاد دانشگاه  ضمن تقدیر از طرح مفصل شکریه نداه، دو نظریه را در مورد بازسازی و عدم بازسازی بودا مطرح کرد او می گوید که در نظریه اول بخاطر که این یک نشان از بی فرهنگ بودن عاملان این حادثه است و برای اینکه نقطه ای شرمی برای آنان باشد نباید بودای بامیان دوباره باز سازی شود. و نظریه دوم که مهمتر و جدی تر از نظریه اولی دانسته می شود بر بازسازس دوباره آثار تاریخی تاکید دارد؛ واینکه شاید کسانی که دست به اعمال تخریبی آثار تاریخی می زنند هیچگاهی از کار خود پشیمان نشوند و بنا شاید جهان عاری از آثار تاریخی شود. با در نظر داشت نظریه دومی بودای بامیان باید دوباره ساخته شود.
آقای نجفی که به نماینده گی از حکومت محلی بامیان صحبت می کرد بازسازی بودای بامیان را برای جلب توریزم مهم دانسته و می گوید:" 85 درصد مردم بامیان زراعت پیشه هستند و اکثر این مردم در فقر زندگی می کنند. ترمیم دوباره بودا باعث می شود جهان گردان به بامیان برای دیدن وسیاحت بیاند و عواید که از این ناحیه بدست می آید سبب می شود زندگی مردم بهبود پیدا کند". او همچنان اضافه کرد که در بامیان با وجود مکان برای ساختن بلند منزل هیچ بلند منزلی ساخته نشده است و تجاران بخاطر نبود درآمد کافی در این ولایت علاقه ندارند سرمایه گذاری کنند.
او که به نماینده گی از حکومت محلی بامیان صحبت می کرد گفت که حکومت محلی بامیان به صورت جدی از طرح بازسازی بودای بامیان حمایت می کند.
بابه محسنی عضو شورای علامای بامیان با خواندن آیه از قرآن شریف اعمار دوباره بودای بامیان را عبرت برای نسل های بعدی دانسته و از نظر شخصی او مانع وجود ندارد که بودای بامیان دوباره بازسازی نشود. آقای محسنی دو دیگاه را از نگاهی مذهبی مطرح کرد و گفت:" یک دیگاه بودا را معبد می دانند که این دیگاه، همان دیدگاه طلبانی است؛ دیگاه دیگر برعکس فقط  به آثار تاریخی بودن بودا تاکید دارند". او از بی توجهی دولت مردان نسبت به عدم بازسازی بودا سخت انتقاد کرد و گفت اکثر مردم خواهان دوباره ساختن بودا هستند و برای برآورده شدن این خواسته شان نامه های جهت درخواست کمک به کشور جاپان فرستادند.
اما با وجود دیدگاهی مثبت در باره بازسازی دوباره بودای بامیان کسانی هم به عدم بازسازی بودا تاکید دارند آنان می گویند بودای بامیان نباید بازسازی شود چون این نشانی است از ظلم، نفهمی، محدود اندیشی عاملان این رویداد.
آقای بسم الله تابان یکی از شرکت کنندگان در این جلسه می گوید: بودای تخریب شده باید به حالت خود باقی بماند وبودی جدید در میان هر دو بود ساخته شود.   

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر